20 maj 2012

INTERVJU-SOCKRET VAR JENS PASSION


Sockret var Jens passion

Intervju med: Jens Nordmark 

Jens är inspirerande att lyssna på, han är stark i de han berättar. Det är känslor, starka känslor kopplat till det sockerberoende som var hans vardag under tio år av hans liv. 

För Jens var pizza, hamburgare, glass, Coca Cola och annan skräpmat en vardag under många år av hans liv. Detta tillsammans med mycket sjukdom och svårt att gå. 
Jens Nordmark gammal bild 

En dag fick Jens nog efter att ha jojjobantat i större delen av sitt liv. Jens försökte då att lägga av med sockret själv. Dessa två veckor utan socker var Jens värsta veckor i hans liv. En ren avgiftning av det gift han varit beroende av i så många år, det vita sockret. Under tiden kom det upp mycket skit i form av starka känslor. Jens kände aggressioner, svallande svettningar och trötthet. Under dessa två veckor var Jens mer eller mindre sängliggande.  Under dessa två veckor tog Jens ett nytt steg i sin personliga utveckling. Han tittade sig själv i ögonen och tillät att känna de känslor som kom upp.

För Jens och många andra handlar sockerberoendet om bakomliggande problem som oro, rädslor, upplevelser som inte har bearbetas. Vid det här laget vägde JENS 174 kg, han mådde på många sätt och vis inte bra. Nu hade Jens fått nog av sitt destruktiva beteende till mat och socker. Han bestämde sig för att ta tag i de problem som var grunden till att han använde mat och socker som tröst.


För ett år sedan genomgick Jens en gastric bypass, där magsäcken togs bort helt. Operationen och hårt jobb har resulterat till att Jens har gått ner 74 kilo.
Det är det värsta Jens genomgått men också det bästa då han efter mycket kämpande har fått ett helt nytt liv. I dag föreläser han om sina egna erfarenheter ute på bland annat företag och på skolor. Jens vill inspirera andra till att må bra, till att inte använda sockret som tröst utan ta tag i de problem som finns. Han menar att vi behöver inte det vita sockret. Han själv ser en fantastisk skillnad på då och nu i dag då han har en enorm energi och kraft i sitt liv utan det vita sockret. 

Jens är känslig för pasta, ris och vitt socker. Men han äter och mår bra av frukt och grönsaker. 

Äter Jens en produkt som det enligt innehållsförteckningen står att det inte finns socker i fast det gör det. Så känner han det direkt. Med andra ord så går det inte att lura Jens på sockerfronten. 

Jens har ett stor och brinnande hjärta för
Hälsa och vad just Sockret gör med oss. 

Jens Nordmark i dag


Jens råd till andra: dra in på sockret och må bättre.

Små steg
Begränsa ditt intag av socker.
Titta på produkterna du köper och lär dig vilka produkter som är tillsatta med socker.

Behöver du så gå ifrån det helt och hållet, sluta ät produkter med socker.
Fråga dig själv – vad är det jag vill göra med mig själv?
Hur vill jag må?

Vill du ta kontakt med Jens eller bara läsa hans inspirerande blogg når du honom här Jens Nordmark 

Tacksam och glad för detta möte. Ett möte jag aldrig kommer att glömma. 
Det var ett starkt och inspirerande möte. Tack Jens Nordmark. 

// Med Inspiration och värme
      Josefi 

2 kommentarer:

  1. Intressant att läsa om Jens! Och härligt att höra att han lyckats förändra sin situation, det kan ge hopp till många.
    Jag har en liten fråga, som jag förmedlar från en väninna som just gjort flädersaft här i Grekland. Hon använde ca 1 kg vitt socker i saften men undrar om det finns något annat nyttigare sötningsmedel som man kan använda till saft?

    SvaraRadera
  2. Jag brukar inte själv göra saft, så jag har inte experimenterat med sockerfira alternativ, men om jag skulle göra saft skulle jag definitivt försöka att söta med Stevia. Hur mycket får man nästan prova sig fram då Stevian är sötare i smaken är socker.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...