27 juli 2012

CAROB - GOD OCH NYTTIG SMAKSÄTTARE


Carob växer på carobträdet (som egentligen är en buske). Frukterna skördas och själva carobpulvret utvinns ur den torkade ”bönskidan”.

Carob används framförallt till bakning och desserter och är ett hälsosamt alternativ eller komplement till choklad. Caroben är naturligt söt och har en nötaktig smak, lite mildare än kakao. Carob användes tidigare som ett sötningsmedel. Den är inte alls lika fet som chokladen (kakaon) utan innehåller bara 3% fett. Många rekommenderar att man använder kakao och carob blandat då både smakerna passar väldigt bra ihop och förstärker varandra.

Carob sägs vara bra mot magproblem i form av orolig mage, kräkningar och diarré. En del påstår också att Carob fungerar som ett afrodisiakum.

Du kan använda Carobpulvret på samma sätt där du skulle ha använt kakao. Gott som sagt till desserter och bakverk, ger härlig smak till din smoothie eller hälsodrink.

Carob innehåller bland annat:
·         Vitamin A
·         Vitamin B1
·         Vitamin B2
·         Kalcium
·         Magnesium
·         Protein 8 %

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...