Carob växer på carobträdet (som egentligen är en buske).
Frukterna skördas och själva carobpulvret utvinns ur den torkade ”bönskidan”.
Carob används framförallt till bakning och desserter och är
ett hälsosamt alternativ eller komplement till choklad. Caroben är naturligt
söt och har en nötaktig smak, lite mildare än kakao. Carob användes tidigare
som ett sötningsmedel. Den är inte alls lika fet som chokladen (kakaon) utan
innehåller bara 3% fett. Många rekommenderar att man använder kakao och carob
blandat då både smakerna passar väldigt bra ihop och förstärker varandra.
Carob sägs vara bra mot magproblem i form av orolig mage,
kräkningar och diarré. En del påstår också att Carob fungerar som ett
afrodisiakum.
Du kan använda Carobpulvret på samma sätt där du skulle ha
använt kakao. Gott som sagt till desserter och bakverk, ger härlig smak till
din smoothie eller hälsodrink.
Carob innehåller bland annat:
·
Vitamin A
·
Vitamin B1
·
Vitamin B2
·
Kalcium
·
Magnesium
·
Protein 8 %
Ulrika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar