1 juli 2012

JORDGUBBARJORDGUBBAR SOMMARENS HETA
En av sommarens läckerheter stavas jordgubbar. För mig är det sommar och lyxigt att njuta av dessa gubbar. Några fräscha tips är att lägg några jordgubbar i vattenkaraffen, njuta av några gubbar till keson på morgonen, ha jordgubbar i salladen, till efterätten Listan kan göras lång dessa läckerheter går att äta till det mesta du väljer helt enkelt själv. 


Jordgubbar innehåller det nyttiga ämnet fenoler. 
Enligt Kimmo Rumpunen vid Sveriges Landtbruksuniversitet har den senaste antioxidantforskning särskilt fokuserat på den grupp som benämns fenoler eller polyfenoler. I olika studier har fenoler visat sig ha förmåga att motverka stress och även verka antiinflammatoriskt. Fenoler förebygger även vid bland annat hjärtkärlsjukdomar.
Detta måste innebära att vi som lever ett stressat liv ska äta extra mycket bär och nu under sommaren frossa mycket i jordgubbar utan dåligt samvete. 

Läs mer om vad jordgubbar kan ge för goda resultat enligt forskning i här Wellness
Läs mer om fenoler här sund.nuAtt äta jordgubbar är bra för att bland annat få i sig mycket C-vitamin, b-vitamin, motverka olika stress sjukdomar och för att få i sig fibrer och även för att stärka nervsystemet. 


Återkommer med härliga recept med nyttiga och hälsosamma jordgubbar i. 


Sommar hälsningar 
Josefi Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...