27 januari 2013

CHOKLADSLUNGANDEMANDLAR MED KANEL OCH KARDEMUMMA


Chokladslungandemandlar med kanel och kardemumma 
Här bjuder jag på ett recept som är gott och nyttigt som du kan ställa fram som godis eller varför inte ta en bit till kaffet eller ta en bit som mellanmål.
Dessa godingar gör jag varje år och ger bort i små söta påsar till de nära och kära. Det är en enkelt och uppskattad present. Påsarna och hjärtan köper jag på PANDURO men det går att göra olika varianter av påsar, strutar och eller burkar.
Det viktigaste är att gåvan ska hållas kallt så att den inte smälter.


Recept: 
100 g   mörk Choklad
500 g   Mandlar
3,5 tsk Kokosolja
2    tsk Kanel
2    tsk Kardemumma
1    tsk Vanilj ( den ekologiska)


Gör så här:
Smält chokladen i ett sjudande vattenbad, jag brukar bryta chokladen till småbitar och eller riva för att det ska gå snabbt. När chokladen är smält rör du ner den i en bunke med resten av ingredienserna. Rör om ordentligt så att det blir en fin fördelning.
Täck två plåtar med folie och fördela mandlarna jämt. Vi sedan foliet så att det täcker mandlarna och gör även ett snyggt lock av folie lägg de överst. Frys nu in dessa foliepaket med mandlar på plana hyllor. Låt stå över över natten.

Servera: 

Ta ut foliepaketen från frysen, bryt i bitar och servera i en skål eller fat direkt anslutning till att de ska ätas. Ligger mandlarna framme för länge så blir de varma och kladdiga.

// Josefi


1 kommentar:

  1. Ojojoj så gott. Jag älskar mandel och förstås choklad. Blir något att prova!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...