28 januari 2013

GRÖNA SMOOTHIES PÅ KVARTERET IGOR

Josefi & Ulrika bjuder på Gröna Smoothies i Kvarteret Igor
Det var en härlig hälsohelg vi hade när vi stod i Kvarteret Igor och mixade och bjöd på Gröna Smoothies.
Riktigt roligt att så många som inte tidigare hade smakat Gröna Smoothies vågade sig på att prova när vi bjöd. Den vanligaste kommentaren var:
- Men oj! Det smakar ju mycket godare än vad det ser ut.

Är man inte van vid att dricka denna gröna blandning är det en vanligt reaktion att man inte tycker att den ser så aptitlig ut. Grönt tycker vi instinktivt inte att vi ska dricka eftersom vi inte brukar göra det.

Smoothisarna vi bjöd på innehöll en massa gröna blad och diverse frukter som Coop sponsrade med.
Som bas hade vi spenat, så är en bra bladgrönsak då den är väldigt mild i smaken. Spenat är en riktigt bra antioxidant som bland annat innehåller vitamin A, C och K samt folsyra.
I våra smoothisar blandade vi också ner ingefära som är bra för att stärka immunförsvaret. Banan, kiwi, äpple och päron fick sätta smak och förstärka vitamininnehållet ytterligare.
Vi skar lagom stora bitar och lade ner i mixers från Clas Ohlsson samt spädde med lite vatten innan vi mixade ihop till en skön röra.

Roligt var att få träffa så många av våra bloggläsare och följare som tog sig ner till Igor. Också kul att prata med alla andra och nya bekantskaper som var intresserade av hälsa i allmänhet och Gröna smoothisar och oss i synnerhet.
Det märks verkligen att intresset för vad vi stoppar i oss ökar. Många ville veta hur de ska göra för att bli mer hälsosamma. Det finns många tips och tankar om det, men våra favoritsvar är:

  1. Ät mer grönsaker och frukt.
  2. Ät mindre eller minska ner helt på socker, vetemjöl och mjölkprodukter.
  3. Rör på dig - gör något du tycker är kul.
  4. Se till att få en bra balans mellan anspänning och vila.
Mer tips på hur DU kan leva ett mer HÄLSOSMART liv kommer du att få här på bloggen, så häng med!

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...