28 mars 2013

APRIKOSBOLLAR MED TWIST AV CHOKLAD OCH CITRONFår det lov att vara goda aprikosbollar med choklad och citron? 
Jag har nyss börjat att bekanta mig med bovete och tycker att det är ett bra alternativ. Först ut är dessa goda bollar på bovetemjöl, jag brukar vanligtvis använda mig av mandelmjöl, men variation är trevligt och spännande så låt mig få presentera receptet för dessa godbitar. 

Recept:
3 dl Bovetemjöl (ekologiskt)
2,5 tsk Vaniljpulver (Ekologiskt)
2 msk Kokossocker 
2 ,5 msk Kakao (ekologiskt)
2-3 msk plus skal Citron (ekologisk)
4 msk Kokosolja (ekologisk) 
10 st torkade aprikoser (ekologiska)
4-5 msk Vatten 

Gör så här:

Du behöver en bunke, en mixer, en liten sil och ett rivgärn. 
Häll ner bovetemjölet i bunken tillsammans med 1 tsk vaniljpulver, kokossockret, kakaon, citronsaften, kokosoljan, vattnet och aprikoserna som är klippta till småbitar. 

Nu mixar du samman allt med din stavmixer, om det behövs tillsätter du 1-2 msk mer vatten. När smeten är färdig mixad, börjar du att jobba intensivt med händerna för att degen ska bli fast och inte falla sönder när du sedan ska rulla dessa till bollar. Jobba alltså lite extra med smeten. Rulla dessa till fina bollar och lägg på ett fat. Smeten räcker till ca 10-13 beroende på hur stora du väljer att göra dem. 

Nu häller du över 1,5 tsk kakao i en the sil lika så 1,5 tsk vanilj. Pudra nu toppen av aprikosbollen denna fina mix av kakao och vanilj. Sist river du citronen på den grova sidan, välj ut de bitar som passar bra och dekorera på toppen av bollen. Ställ in i kylen ca 30 minuter innan du ska servera. 


// Josefi 2 kommentarer:

  1. Ser gott ut men inget för en lchf:are som inte äter mjöl.

    SvaraRadera
  2. Kikki bovetemjöl är inte mjöl på något sädesslag utan gjort på en ört, så det fungerar alldeles utmärkt för de som äter LCHF. Det finns många recept på nätet på gröt mm. anpassat för LCHF-are.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...