29 mars 2013

GLAD PÅSK ÖNSKAR VI MED PÅSKÄGG TILL ER!


Vi vill önska alla våra bloggläsare en riktigt härlig påskhelg med ledighet, solsken och lite gott att äta. Vi har ett påskägg till er några goda, lättlagade och självklart HÄLSOSMARTA bollar.
För visst ska vi få njuta av lite gott till påsken. I vårt påskägg hittar ni: Max chokladbollar, Citron- och ingefärabollar och Hallon- och chokladbollar. Ekologiska, sockerfria och utan vetemjöl.
Här får ni recepten så kan ni baka och bjuda på ni med.

Max chokladbollar
Max chokladbollar

Du behöver:
1 ½ dl mandelmjöl
0,5 dl riven kokos
2 msk kakao
2 msk kokosolja
½ tsk vaniljpulver
8 torkade ekologiska aprikoser
1 dl kokosmjölk
30 droppar stevia Sweet Leaf vanilj


Gör så här:
Häll samtliga ingredienser i en bunke och blanda med mixerstav eller i matberedare. När smeten är jämn formar du lagom stora bollar och rullar i riven kokos eller hackad mandel.
Förvara i kylskåp.

Citron-och ingefärabollar 


Citron- och ingefärabollar:
Du behöver:
2 dl kokos
2 msk kokosolja
8 torkade aprikoser (ekologiska)
skalet av 1 citron (ekologisk)
saften av ½ citron
2 tsk ingefära (torkad)
lite vatten - ca ½ dl

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke och mixa med mixerstav eller mixa i en matberedare. Prova av med vattenmängden så att det blir en lagom "rullvänlig" konsistens. Forma bollar i lagom storlek. Förvara i kylkskåp.




Hallon- och chokladbollar
Hallon- och  chokladbollar 

Du behöver:
2,5 dl kokos (ekologiskt)
1 dl hallon
2 msk kakao (ekologiskt)
10 stycken torkade plommon(ekologisk)
20 droppar Sweet Leaf Stevia Choklad
3 msk kokosolja ( ekologiskt)
1/2 dl vatten





Gör så här:
Blanda ner alla ingredienser i en bunke. Plommonen klipper du i små bitar. Jobba nu ordentligt med händerna. Tips är att använda tunna plasthandskar för hygien.
Jobba samman degen ordentligt med händerna eller använd stavmixern. När du är färdig rullar du bollarna i den stoleken som passar dig, kom ihåg desto mindre storlek ju längre räcker dessa godbitar. Avsluta med att rulla bollarna i 1/2 dl kokos. Förvara dem i kylen tills servering.






3 kommentarer:

  1. GLAD PÅSK Josefi och Ulrika och ett STORT tack för en mycket trevlig och inspirerande blogg :)

    Med vänlig hälsning Åsa

    SvaraRadera
  2. Tack för det fina orden Åsa! En riktigt härlig påskhelg önskar vi dig också.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...