15 mars 2013

LÖPARTIPS FÖR ATT KOMMA IGÅNG # HÄLSOSMARTA


När våren smyger sig fram är det många som längtar efter att springa. Hoppa i joggingskorna öppna dörren och springa några kilometer känna vår vindarna och såklart den sköna känslan av frihet. Visst låter det enkelt och skönt? För alla är det inte lika enkelt. Det kan vara en mental tröskel att ta sig ut och springa och eller att tiden inte räcker till.

 Några enkla och HÄLSOSMARTA tips


 • Börja med att ta din vanliga promenad men sätt på dig joggingskorna, för de sista 5 minuterna så joggar du. Fortsätt att byt ut delar av din promenad till att jogga, efter några gånger kan du gå hälften och jogga hälften. Fortare än vad du anar så har du bytt ut hela din promenad mot att jogga. 
 • Köp nya löparskor gärna med någon glad färg på, det piggar alltid upp och du blir glad varje gång du ser dina jogginskor. 

 • Köp nya kläder att springa i även här kan du tänka på just glada färger det piggar upp.
 • Börja gå upp 3o minuter tidigare på morgonen och starta dagen med 25 minuters joggingtur. 
 • Fråga grannen och han hon vill hänga med ut och jobba någon kväll i veckan. 
 • Har du små barn och ni är två vuxna i familjen kan Bolibompa jogging vara bra. Efter kvällsmaten är klar, ställer ni in mjölken resten tar ni hand om efter joggingturen på 30-45 minuter. Ni kan dela upp bolibompa turen till varannnan dag eller var tredje beroende på hur era jobb tider ser ut. 
 • Har ni tillgång till dusch på jobbet kan 30 minuters jogging på lunchen vara enkelt och bra. 


För mer inspiration titta in här Wellness inspiration löpning


Denna typen av motion gör susen för kroppen och framförallt hjärtat får jobba men det är även bra mentalt att springa, då du kan sortera tankar i lugn och ro, få nya idér och fylla på med ny härlig energi.

Varmt lycka till med dina joggingturer
// Josefi

4 kommentarer:

 1. Mysigt med lite inspiration och tips om jogging! Tyvärr tillhör jag inte dem som kan jogga - p.g.a. ryggproblem. Men jag tipsar vidare!

  SvaraRadera
 2. Kikki vad använder du för motionsform?

  Önskar dig en skön fredag
  Josefi

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte heller springa men går stavgång i naturen med "mapmyhike" i mobilen för att peppa att gå lite fortare eller lite längre nästa gång. Har hundar som ser till att få fart på kärringa ;-) Bästa träningskompisarna!

  SvaraRadera
 4. Härligt Yvonne, att ha trogna träningskompisar hundarna som går vid din sida. Alla skulle ha trogna träningskompisar för att aldrig tappa träningen helt ;)

  Allt gott och njut nu av promenaderna när våren är här.
  / Josefi

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...