1 mars 2013

CHIAPUDDING MED MANGO

Chiapudding med mango
Det här blev genast en stor favorit hemma hos mig. Så snabbt och enkelt att göra och riktig powerfood tack vare sitt innehåll av de fantastiska chiafröna och den nyttiga kokosmjölken. Det finurliga med chiafröna är att de bildar en gelé när de blandas i en kall vätska, vilket gör att det hela blir en härligt krämig pudding.

Du behöver:
2 ½ dl kokosmjölk
½ dl chiafrön
2 dl frusen mango i bitar
2 tsk vaniljpulver
2 msk agavesirap (du kan även smaka av med något annat naturligt sötningsmedel)

Gör så här:
Häll upp kokosmjölken i en bunke och häll i chiafrön och mango. Mixa ihop tills den frusna mangon är helt finfördelad. Blanda sedan ner vaniljpulver och smaka av med agavesirap (ska inte vara för sött). Häll sedan upp i portionsformar och ställ kallt ett tag så att puddingen blir fast i konsistensen. Dekorera med lite mango och hallon precis innan servering.

Ulrika

5 kommentarer:

  1. Jättegott!

    Ett litet tips dock. Om ni inte vill städa köket och tvätta kläder mm så använd matberedarens mixer i stället för stavmixern ;)

    Trevlig fortsättning på helgen!

    SvaraRadera
  2. Matberedare går självklart också jättebra. Men jag har inga som helst problem med stavmixern heller. Stänker inte ett dugg och är lättare att diska ;-). Ha en fin helg du med Beatrice.

    SvaraRadera
  3. Har nu mixat ihop allt och ställt i kylen och längtar till morgondagens frukost! :) Ser riktigt gott ut! Bara för att kolla - är detta receptet för 1 person? Skulle man kunna tänka sig något annat än vaniljpulver? Blir ju fasligt dyrt att ta 2 tsk per tillagning… Och en sista fråga. Hittar du chiafrön på något annat ställe än vanliga matbutiken? Jag hittade bara en liten stackars kartong idag på 170 g.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här räcker till fler än en person. Beroende på hur mycket man vill ha, de är ju ganska mättande, brukar jag servera mellan 4 och 6 portioner. Du kan prova annan smaksättning än vaniljpulver - kanske kanel eller kakao?
      När jag köper chiafrön finns det bland bönor, linser och frön.
      Hoppas du fick en mumsig frukost. /Ulrika

      Radera
    2. Tack för svar Ulrika! Men vad menar du med att du brukar servera mellan 4 och 6 port? Att detta receptet är tänkt för så många personer?! DÅ blir det inte mycket mat… Tack för en fin och intressant blogg! :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...