19 september 2014

JORDGUBBSKLUBBOR sockerfrittJag har bjudit min kära dotter på en jordgubbsklubba som hon verkligen älskar och njuter av. Det perfekta i detta sammanhang är att det är bara nyttigheter i denna klubba, sen kan du toppa den med lite mörk choklad om du vill. Efter som att jag har valt att även min dotter inte ska äta vitt socker ur hälsosynpunkt så måste jag som mamma vara extra kreativ. Speciellt så att hon inte ska känna att hon inte får godis som hennes kompisar. För godsaker får hon det är bara det att dem är hälsosmarta.

Här delar jag med receptet på en av mina godisklubbor. Det krävs att man nyper till extra mycket vid pinnen för att klubban ska sitta fast och inte ramla av när den sedan är klar för att njutas av.

                                                               


Recept: 

225 g  jordgubbar eko
12-15 torkade aprikoser eko 


4 msk kokosolja eko
4 dl riven kokos eko
3 msk eko honung eko
1 tsk gojibar-extraktLäs om det suprnyttiga Gojibär extrakt här www.helhetshalsa.se


Gör så här: 
Tina upp jordgubbarna lite grann så att det går att mixa dem, alltså de ska vara mellan tinade, inte ringa och inte frysa. Hoppas ni förstod instruktionen med upptidningen ca 1- 1,2 min på 450 grader med en mikro.

Häll nu ner jordgubbarna i en bunke, klipp ner aprikoserna i bunken, lika så häll ner kokosflingorna, kokosoljan. Du häller även ner honungen, det går bra med 2 msk och du inte vill ha klubban så söt, slutligen puttar du i gojiextrak. Nu mixar du samman denna smet ordentligt. Sedan jobbar du i hop stadiga bollar och lägger dem på en kokosbädd, stoppar ner pinnen försiktigt i bollen och formar ihop och trycker ihop bollen vid pinnen, just för att bollen ska sitta kvar när du sedan ska äta den. Det gör du efter att bollarna har stått i frysen ca 2 timmar.

Om du vill, så kan du toppa klubban med choklad. Gör då ett chokladbad och smält chokladen sakta över sjudande vatten på spisen. När chokladen är smäll, doppar du snabbt ner klubban så att värmen inte lossar bollen från pinnen. Sen lägger du klubban på en tallrik för att ställa i frysen för att stelna.


Josefi


3 kommentarer:

 1. Mmmm...!! Det låter verkligen supergott!
  Men det borde funka att först frysa bollarna och sen doppa dem i smält choklad. Då stelnar chokladen nästan på en gång!
  Men ska de förvaras i frysen, och kan man äta dem direkt man tagit ut dem isåfall?

  SvaraRadera
 2. Hej Anneli!

  Jag förvarar dem i frysen, och äter den direkt då klubban är hård, väntar du förlägne blir det ingen klubbkänsla då klubban blir för mjuk. Du kan absolut frysa klubban för att sedan doppa ner den i choklad :)

  Hoppas du kommer gilla dina klubbor
  Med värme
  Josefi

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt svar Josefi!
  Jag är helt övertygad om att jag kommer tokgilla dessa klubbor!! :D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...