10 januari 2015

ATT LEVA HÄLSOSMART OCH SKIPPA ”KRÄMPOR"Jag vet inte hur många gånger som jag haft samtal med personer som i perioder vräker i sig godis och onyttiheter för att sedan kämpa för att sluta och eller förändra sin kost och livsstil. Måna av dem jag har prata med kämpar inte bara med vad de äter i form av bland annat snabbmat, godis, chips och smörgåsar. Utan de mår dåligt och har en eller flera fysiska och även mentala hinder.

Det är inte alltid lätt att göra en stor förändring även fast du vet att det kommer leda till något positivt i slutänden. Men du vill må bra, inte ha ont, vara sjukskriven pga krämpor, ha en fanatiskt livsenergi orka med dig själv, hemmet, din familj, dina vänner och allt annat kul i livet. När du har viljan, tron på dig själv och i bland behöver du även någon som backar upp dig genom inspiration. Det är ditt liv och det är också ditt ansvar.Vill du ha en härligt livsenergi och orka med massor så behöver du göra en förändring  för att nå din livsstilen. 


Det tar mycket energi av kroppen att äta mycket snabbmat, godis, chips, mackor. För du ger aldrig kroppen den optimala energin för att må gott, bli stark och läka din kropp. Du ger med den typen av kost snabb energi vilket hjälper i stunden men sedan åker blodsockret ner, du får mer och mer krämpor, kanske får äta olika typer av tabletter för att kunna fungera just för din smärta är så stor. 


Jag är ett livs levande bevis på att det går att leva hälsosmart, att ha en hälsosmartlivstil och må gott i det. Mina svampinfektioner är ett minne blott, min obalans i min kropp pga intag av godis och mackor är också ett minne blott. Äter god mat som ger energi och läker kroppen. Att njuta av godsaker som är nyttiga och samtidigt må gott och vara stark och ha god livsenergi. Det tog mig lång tid att sluta med det vita sockret, men jag är så tacksam över att ha tagit det steget, jag kommer inte ihåg när jag slutade med vetemjöl, kan vara så där 2,5 år sedan ungefär. Även det är jag tacksam för, jag kommer aldrig mer att äta vitt socker eller vetemjöl i mitt liv. Det tillhör mitt förra liv. Genom att jag valt denna livsstil har jag också valt att ge min kropp balansen den behöver för att må gott. Jag längtar ofta efter olika godsaker för min kropp och nästa alltid så handlar det om frukt, bär, mat som min kropp behöver. När jag längtar efter mörk choklad vet jag att jag är trött och därför vill min kropp ha det.

Jag har lärt mig att lyssna på min kropp och tagit mig tid att investera i min hälsa. Min investering är inte slut bara för att jag har kommit en bit på vägen utan det är ett ständigt jobb att ta hand om kroppen och lyssna till vad den behöver för att må gott.


Hur mår din kropp?
Äter du den kosten som din kropp behöver för att få en bra energi?
Behöver du göra någon förändring för att komma tillbaka till din bästa energi?
Vad behöver du börja med?
Har du viljan att investera i din hälsa?


Kom ihåg du är viktig 

Josefi 

2 kommentarer:

  1. Jag har pratat med många människor som beklagar sig med sina krämpor, men ändå inte gör något åt det. Ibland ger man tips och förklarar hur kroppen fungerar. Men ändå lever de vidare med samma livsstil för att sen gå till doktorn för mediciner. Tråkigt tycker jag! Men sen samtidigt, alla är ju olika och alla får göra som de själva vill med sin egna kropp. =) Så länge jag är nöjd med min! =)

    SvaraRadera
  2. Helt rätt alla får göra som det vill med sin egen kropp.

    Må gott
    Josefi

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...