24 januari 2015

BOVETEBRÖD (vetefritt, glutenfritt)


Tilllagas i stekpannan 

Här om dagen blev jag oerhört sugen på ett gott, varmt och nyttigt bröd. Ni vet den där känslan när man bara måste ha något, när kroppen behöver något som fattas. Den här gången blev det ett bröd på bovete och solrosfrön. Enkelt och gott med hög njut faktor.

Recept: 
1 dl solrosfrön
1,5 msk psylliumfröskal från Helhetshälsa
1,5 dl krossat bovete
2 dl bovete
2 msk kokosolja
4 ägg
2 dl vatten

Vill du som jag använda psylliumfröskal från Helhetshälsa, jag gillar deras produkter då de är rena och naturliga. Här hittar ni produkten psylliumfroskal-eko . 

Gör så här: 
Kläck äggen i en bunke, värm kokosoljan i mickron så att den blir rinnande, häll ner även den i bunken. Tillsätt nu allt annat psylliumfröskal, bovete kross, bovete,  solrosfrön och vatten. Blanda allt sammans till en fin smet. Nu sätter du på stekpannan på 5/9 och klickar i kokosolja och eller rapsolja för att steka dina lagom stora bröd, desto mindre eller platta dom är desto snabbare blir dom klara. Låt steka några minuter 3 minuter på varje sida. Prova och skär en av bröden på mitten för att se om det är färdiggräddat.


Njut av ditt varma nygräddade bröd

Josefi

1 kommentar:

  1. Hej! Jag brukade ofta ha en bullrig och bråkig mage när jag ätit och hade i många år besvär. Av en ren slump när jag sökte på nätet för magbesvär för 2 år sedan, hittade jag en sida som hjälpte mig att bli fri från detta genom att vara noga med vad jag äter. Mvh Lisa
    http://gluten-celiaki.blogspot.com

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...