21 januari 2012

ANANAS OCH KOKOSBOLLAR

Är du sötsugen och vill ha något gott till helgen, rekommendera vi dessa bollar. 






ANANAS OCH KOKOSBOLLAR









Får vi lov att fresta med ett fräscht och enkelt recept?

Recept:
En färsk annans 
4 teskedar kokosolja
3,5 dl kokosflingor
Drygt 2 dl rågmjöl 


Mixa ihop alla ingredienser tills det blir en lagom fast konstisens om det behövs så kan du ha i lite extra rågmjöl. 


Servera bollarna på ett fat som du tycker mycket om. 












3 kommentarer:

  1. Oj, det här lät spännande! Vill jag verkligen prova.
    Varma hälsningar
    Inger

    SvaraRadera
  2. Gör gärna det Inger, och berätta vad du tyckte! Kram Ulrika

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag kommenterade ett annat inlägg ikväll där jag gjorde er uppmärksamma på att ni tyvärr fått begreppet raw food om bakfoten. Då skrev jag att ingredienserna inte får upphettas(receptet innehöll rostade frön), nu ser jag att ni kallar det här för raw food fast det ingår rågmjöl i imgredienslistan, ett annat av era recept har fått samma felaktiga etikett (raw food) trots att det innehåller laktosfritt smör. Inom begreppet "raw food" ryms INTE mjöl av något (sädeslag och INGA som helst mejeriprodukter. (Inget socker, inte ägg, varken kött eller fisk)
    Jag skriver inte för att klaga eller för att vara elak, jag tycker bara att det är olyckligt att begreppet används så felaktigt. Ett av skälen är att det kan ge förödande konsekvenser om en person med mjölkallergi (de kan ju inte äta låglaktosptodukter) eller någon med glutenintolerans blir bjuden på något gott gjort från er blogg och de får höra att det är "raw food" som ju är en säker kost för de som inte tål mjölk eller kan äta mjöl och det sen visar sig att begreppet används helt fel! Snälla korrigera detta och läs in er lite mer på raw food eller sluta använda det begreppet. TACK FÖR EN FIN BLOGG MED MÅNGA FINA OCH INSPIRERANDE RECEPT!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...