4 januari 2013

PAPRIKA- OCH TOMATKYCKLING

Paprika- och tomatkyckling med fetaostsallad

Att först lätt bryna den röda paprikan i olivolja tillsammans med soltorkad tomat och sedan mixa ihop det till en röra att blanda i såsen blir oerhört smakrikt och gott. Hela familjen lovordade denna rätt.

Du behöver:
4 - 5 kycklingfiléer
2 röda paprikor
10 soltorkade tomater
salt och peppar
olivolja
1 msk Renée Voltaires Lantbuljong - citrongräs & chili
3 dl grädde (gärna laktosfritt om du föredrar det)
1 paket bacon

Gör så här:
Dela den tinade kycklingen i mindre bitar. Smörj en ugnsform med olivolja och lägg kycklingbitarna där i. Strimla paprikan och stek i olivolja ett par minuter. Lägg sedan med de soltorkade tomaterna och låt steka ca 5 minuter tillsammans. Ta upp paprika och tomat och mixa till en röra med hjälp av stavmixer. Häll ner grädden och kryddorna och blanda till en jämn smet.
Häll såsen över kycklingen och ställ in i ugnen i 225 graders värme ca. 20 minuter.
Stek baconet i bitar och strössla över kycklingen när den är klar.

Servera med en grönsallad - gärna med fetaost.

Ulrika




4 kommentarer:

  1. åt detta (ungefär) igår. Som vanligt när jag hittar recept i bloggar så ändrade jag lite för att passa vår familjs smaklökar och det blev supergott! Massa tack för tipset!

    När jag gjorde gräddsåsen så mixade jag även färsk chili, vitlök & cashewnötter. Hade även i cayennepeppar i såsen för att få den lite starkare. Till det hade vi rajta och mango chutney. Det blev alltså en indisk variant för vår del! :)

    Ser fram emot fler tips av detta slag!

    SvaraRadera
  2. Då är jag som du, mixar och trixar så att de passar olika preferneser, allergier och smaker. Din sås lät suveränt god :-). Mmmmmums, det får jag prova nästa gång. Tack själv för tipset!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...