22 maj 2013

HÄLSOSMARTA - MAKEOVER: motgångar, hur hanteras de???


Monica Stolpe-Nordin som nu genom går vår HÄLSOSMARTA - Makeover jobbar på jättebra. Dock hände de som händer så många. Något man inte planerar för och som gör att det känns väldigt svårt och motigt att jobba vidare. Kanske till och med tanken på att ge upp och strunta i allt far genom huvudet både en och två gånger.

Monica blev sjuk förra veckan. Troligtvis ett rejält virus som däckade henne och på toppen av det extra ont i leder och kropp på grund av den aggressiva psoriasisartrit hon bär på.
Hur ska man kunna/orka vara HÄLSOSMART då?

Faktiskt så är det precis så här det ser ut i livet för oss alla, fast på olika sätt. Saker händer som gör att det inte riktigt går som man har planerat. Då är det motivationen som prövas.
Självklart ska man INTE träna och arbeta hårt fysiskt om man är sjuk, även om det var det som det planerades för. När du är sjuk behöver kroppen vila. Punkt.
Träna hinner du göra sedan.
Det du behöver fokusera på är att låta kroppen vila och läka ut sjukdomen.
Ju duktigare du är att lyssna på kroppen, desto snabbare kommer du troligtvis att tillfriskna.

Monica fick under förra veckan en hel del peppning  och mentala verktyg att arbeta med för att med hjälp av detta kunna och vilja acceptera situationen och göra det bästa av den.
Sjukdomen började ge med sig i slutet av veckan, och nu är Monica redo och laddad för nya tag.

Den mentala biten i HÄLSOSMARTA -  Makeover är jätteviktig. Genom att vara stark i dig själv och lära dig att hitta tankar och metoder som stärker dig på vägen kommer du att kunna leva HÄLSOSMART framöver även om inte vi (Josefi & Ulrika) finns med som peppande stöd. Meningen är att du och alla andra som kommer att följa vår plan framöver ska kunna hitta fungerande vanor och verktyg för all framtid - inte bara under de veckor som vi finns med i bilden.

Läs mer om vår metod HÄLSOSMARTA- Makeover HÄR!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...