13 maj 2013

KOM IGEN - I DAG STARTAR VÅR STEGRÄKNARUTMANING


I dag kör vi i gång med vår stegräknarutmaning och det enda du behöver för att kunna vara med är att häkta fast en stegräknare i byxlinningen, alternativt ha en hängande runt halsen, liggandes i fickan eller aktivera en app i din smartphone. Sedan är det bara att knata på.
Meningen med denna utmaning är att få dig medveten om din vardagsmotion och för att få dig mer aktiv i vardagen.

Vår stegräknarutmaning håller på fram till 9 juni.
Denna första vecka ska du ta reda på hur många steg du faktiskt går i snitt under en dag. Din uppgift blir att gå med stegräknaren på dig under veckans alla dagar och och skriva ner hur många steg du kommer upp i under respektive dag. Du får gärna skriva en kommentar här på bloggen eller på vår Facebooksida om hur många steg det blev.
När veckan är slut ska du räkna ut genomsnittet av steg per dag, vilket du gör genom att lägga ihop alla steg för alla dagar och sedan dela dem på antalet dagar = 7.
Exempel:
Måndag: 7.865 steg
Tisdag: 3.776 steg
Onsdag; 9.887 steg
Torsdag: 11.032 steg
Fredag: 4.244 steg
Lördag: 4.090 steg
Söndag: 5.089 steg
Totalt: 45.983 / 7 = 6.569 steg i snitt per dag.

Nästkommande veckor består utmaningen i att du ska utmana dig själv att öka på din stegmängd. Rekommenderat antal steg per dag ligger mellan 10.000 - 12.000.
Vilket är DITT mål?
Säg att ditt snitt ligger på 6.569 steg som i exemplet ovan. Om du då bestämmer dig för att du ska komma upp i 10.000 steg per dag bör du successivt öka på antalet steg per dag för att under sista veckan utan problem kunna gå 10.000 steg varje dag.

Första veckan behöver du inte gå mer än vad du brukar. Denna vecka är till för att du ska veta var du vanligtvis ligger på för nivå. Näste vecka hjälps vi åt att peppa varandra för att öka vår vardagsmotion.

Du som motionerar på annat sätt, exempelvis cyklar eller simmar, kan använda dig av en "omräknare" där du kan omvandla aktiviteten till antal steg. En sådan hittar du HÄR.

Visst hänger DU med!

2 kommentarer:

  1. Jag hänger med, men hittade inte min stegräknare. Inköp av en styck i morgon :)

    SvaraRadera
  2. Härligt Aase att ha dig med :-)!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...