8 maj 2013

KOKOSKAKOR MED MANDEL OCH HALLON (utan vetemjöl, socker eller mjölkprodukter)

Kokoskakor med mandel och hallon
Jag är barnsligt förtjust i kokos och hallon, så det här kommer att bli en favorit som kommer att bakas ofta här hemma. Dessa kakor innehåller kokos, kokosfett, ägg och mandel och är därmed både rika på bra fett och protein. Hallonen ger en fräsch smak och några droppar SweetLeaf vanilj (flytande stevia) ger fin sötma utan att det påverkar blodsockret.
En riktig hälsokaka med andra ord!

Du behöver:
3 msk kokosfett
3 dl riven kokos
3 ägg
1 dl sötmandel
1 dl frusna hallon
30 droppar SweetLeaf flytande stevia med vaniljsmak

Gör så här:
Smält kokosfettet i en kastrull så att det är rinnande. Blanda ner riven kokos och ägg direkt i kastrullen. Hacka sötmandeln grovt och häll ner i smeten. Häll i steviadropparna och rör om ordentligt. Vänd försiktigt ner de frusna hallonen.
Forma bollar som du plattar till på bakplåtsklädd plåt. Gratinera  mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...