6 december 2013

SAFFRANSBOLLAR MED RUSSIN - rawfood, utan socker, vetemjöl och mjölk

Saffransbollar med russin

Våra HÄLSOSMARTA bollar har vi bjudit på i olika tappningar här på bloggen, och de är en favorit hos oss. Enkla att göra, lätta att variera och mycket goda att äta.
Här kommer en variant som passar perfekt till adventsfikat, julmyset och alla andra tillfällen då du vill njuta av "smaken jul".

Du behöver:
3 dl riven kokos
1 dl torkade ekologiska aprikoser
1 ½ dl ekologiska russin
2 ½ msk kokosolja
1 pkt (0,5 g) saffran
0,5 dl varmt vatten

Gör så här:
Mixa kokos, aprikoser, och kokosolja med en mixerstav eller i en matberedare. Blanda saffranet med det varma vattnet och mixa ner det i kokosblandningen. Häll sist ner russinen och mixa så att det blir lätt fördelade - får gärna vara lite större bitar av dem.
Forma lagom stora bollar och förvara dem sedan i kylskåp (går också att frysa in)

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...