Saffransostkaka på keso |
Du behöver:
250 g keso
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 pkt saffran
3 msk kokossocker (eller annan sötning)
1 tsk vanlijpulver
1 dl russin
kokosolja till att smörja formen
sötmandel till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda keso och ägg ordentligt. Häll ner mandelmjöl, kokossocker och vaniljpulver och rör om tills allt är väl blandat. Rör till sist ner russinen i smeten.
Smörj en pajform och häll i smeten. Dekorera med mandeln och ställ sedan in i mitten av ugnen. Grädda i 30 minuter.
Jag tycker att saffransostkakan är god att äta som den är, men du kan också servera den med en liten klick grädde om du vill - gärna med lite vanilj i.
Inför förra julen bakade jag ostkakan och smaksatte med kanel. Det är också väldigt gott. Receptet på den Kaneldoftande kesoostkakan hittar du HÄR.
Ulrika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar