2 december 2013

SAFFRANSOSTKAKA PÅ KESO (utan socker och vetemjöl)

Saffransostkaka på keso
Ostkaka är aldrig fel, och här är en i HÄLSOSMART tappning med keso, mandelmjöl och ägg som bas. Lätt att svänga ihop och funkar lika bra till kaffet som till glöggen. Tack vare innehållet är det också ett bra och mättande mellanmål för den som behöver.

Du behöver:
250 g keso
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 pkt saffran
3 msk kokossocker (eller annan sötning)
1 tsk vanlijpulver
1 dl russin
kokosolja till att smörja formen
sötmandel till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda keso och ägg ordentligt. Häll ner mandelmjöl, kokossocker och vaniljpulver och rör om tills allt är väl blandat. Rör till sist ner russinen i smeten.
Smörj en pajform och häll i smeten. Dekorera med mandeln och ställ sedan in i mitten av ugnen. Grädda i 30 minuter.

Jag tycker att saffransostkakan är god att äta som den är, men du kan också servera den med en liten klick grädde om du vill - gärna med lite vanilj i.

Inför förra julen bakade jag ostkakan och smaksatte med kanel. Det är också väldigt gott. Receptet på den Kaneldoftande kesoostkakan hittar du HÄR.

Ulrika

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...