13 december 2013

SAFFRANSPANNKAKA MED RUSSIN (utan vetemjöl, socker eller mjölk)

Saffranspannkaka med russin (utan vetemjöl, socker eller mjölk)
Bananpannkakor är en stor favorit hos mig - snabba att tillaga, bra näringsmässigt och fantastiskt goda att äta. Här har jag gjort en "juligare" variant med saffran och russin i. Självklart går de bra att äta året runt. På Gotland äts ju saffranspannkaka oavsett årstid. Satsen räcker till två rejäla pannkakor och tack vare innehåller så blir de mättande.

Du behöver:
2 ägg
1 banan
1 tsk fiberhusk (kan uteslutas, men jag uppskattar att få med lite fibrer)
½ kuvert saffran (0,25 g)
½ - 1 dl russin
½ msk kokosolja att steka i

Gör så här:
Knäck äggen i en bunke och häll ned saffran. Mixa ihop med stavmixer. Lägg i banan och fiberhusken och mixa till en jämn smet. Rör sedan försiktigt ned russinen med en sked. Värm kokosoljan i stekpanna och stek på medelstark värme.

Servera med en klick grekisk yoghurt, lite vaniljpulver, några russin och rostade kokosflakes.

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...