Det bästa med att äta svartkål är att det är från säsongen. Gott och mycket nyttigt. Jag ställer mig offta frågan när jag är och handlar - vad behöver jag just nu och har fått svaret grönkål och nu efter jag har provat svartkål så får jag även det svaret.
Att använda sig av denna enkla metod som det ligger en hel del träning bakom är att kroppen får precis vad den behöver och när vi får de vi behöver i from av bland annat vitaminer, mineraler, fetter så får vi bra energi och mår gott.
Recept:
250 gram Svartkål
2-3 stora vitlöksklyftor
1,2 tsk örtsalt (ekologiskt)
1,2 dl pumpafrön
3 dl havregrädde
120 gram Fårost
1/2 dl olivolja
Gör så här:
Skölj och skär bort stjälken på svartkålen. Strimla sedan fint. Häll ner olivoljan i pannan välj svag värme 5 av 9 och riv sedan ner vitlöken, låt fräsa i 1 minut. Om du inte tycker om vitlök kan du fräsa en gul lök i stället. Var noga med att du inte bränner dig om oljan sprätter. Häll sedan ner den strimlande svartkålen och fortsätt att steka på svag värme i ca 4-6 minuter. Häll ner örtsaltet och även havregrädden. Rör nu runt så att smakerna fördelas.Rosta nu pumpa kärnorna i 2 minuter, den första minuten på värme 5 av 9 grader, under den andra minuten häller du ner 1 msk olivolja.
Servera på ditt favorit fat, lägg på den stekta kålen, strö över pumpakärnonra och skär lämpligt många bitar fårost
Njut
Josefi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar