11 juni 2012

FIKONKUBB

Fikonkubb

Här kommer ett nykomponerat recept för dig som ibland vill äta något sött, men ändå hälsosamt. Dessa Fikonkubbar innehåller, torkade fikon, kokosfett, kokosflingor, kokosmjöl, solroskärnor, sesamfrön och kanel. Fulla med energi och utan en massa konstigheter. Du som tycker om nötter och mandel kan med fördel ersätta solroskärnor och sesamfrön med det. Jag som har barn med nötallergi tycker att det är bra att kunna bjuda på alternativ som hela familjen kan äta.
De är enkla att göra, goda att äta och fulla med nyttig energi.

FIKONKUBB
8 torkade fikon (som du lägger i blöt i vatten i 20 min)
2 msk kokosfett
5 msk solroskärnor
1 msk sesamfrön
3 tsk kanel
2 msk kokosmjöl
1 dl kokosflingor +  lite att rulla i
Allt detta blandas med mixerstav eller i mixer. Forma sedan bollar eller rullar/kubbar som du rullar i riven kokos.

Låt stå svalt en stund innan servering.
Hoppas det smakar! /Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...