16 juni 2012

HALLONKEX


GOTT & NYTTIGT 





HALLONKEXET är gott till kaffet, till citronvattnet en varm solig dag och varför inte ha med sig några av dessa godingar till stranden för att fylla på energin med nyttigheter. 




Recept:

2,5dl   Hallon
2   dl    Solrosfrön
2   dl    Mandlar
2   msk Rawcacao Nibs
2,5 dl   Majsmjöl
1   dl    Olivolja
1   tsk   Vanilla Organic Powder




Om du är nyfiken och intresserad titta in här och  läs mer om Rawcacao Nibs


Gör så här:

Hacka mandlarna med kniv eller mortel, häll ner hallonen, solrosfröna, cacao nibsen, majsmjölet, vanilla powder, olivoljan. Jobba nu med händerna för att få en fin deg.

Platta nu ut degen på en plåt som är smord med olivolja. För att lättare få en jämn yta på degen använder jag en plasthandske eller platspåse.

Grädda i 175 grader i 25 minuter.
När degen är klar, ta ut plåten, skär ut dina hallonkex på plåten och låt svalan i ca 5 minuter. Servera på ditt favorit fat eller i favorit skålen.

NJUT AV VARJE TUGGA
// Josefi

2 kommentarer:

  1. Jag är allergisk mot nötter och mandel. Brukar byta ut dessa mot solrosfrön. I det här recptet är det redan så mycket solrosfrön. Har ni något förslag på ett annat alternativ?

    SvaraRadera
  2. Du kan välja andra frön, exempelvis sesamfrön eller pumpakärnor - eller varför inte ta lite av båda?. Prova dig fram och berätta gärna vad du tyckte. /Ulrika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...