22 juni 2012

KYCKLINGNUGGETS - SNABBMAT I NYTTIGT FORMAT


Vem gillar inte Kycklingnuggets? Det kripsiga "skalet" och den saftiga kycklingen inuti. Det brukar passa både barn och vuxna. Går att variera med olika tillbehör och det är snabba att tillaga.
Det finns bara ett problem -  de är inte särskilt hälsosamma. Paneringen är ofta av vete och någon form av härdad olja och innehållet är så mycket mer än bara kycklingkött.

Det positiva är att det går både snabbt och enkelt att göra egna Kycklingnuggets. Det här behövs:

Kycklingnuggets
tinad kycklingfilé

till panering:
1 ägg
½ dl kokosmjöl
½ dl kokosflingor
salt
peppar
ev. annan krydda för smaksättning: paprikapulver, örtkrydda, chili m.fl.
att steka i: kokosolja

Du skär den tinade kycklingen i lagom stora portionsbitar. Doppar sedan bitarna i ett uppvispat ägg och sedan i en blandning av kokosmjöl, kokosflingor och de kryddor du valt.
Stek sedan dina kycklingnuggets i kokosoljan så att det får lagom brun fin färg på ovan och undersidan. Därefter lägger du dem i en smord ugnssäker form och gräddar dem i ugn i 225 grader ca 10 minuter. Se efter att de är klara innan servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...