18 april 2013

HÄLSOSMARTA-Makeover: Monica jobbar vidare

Monica är mycket nöjd med sina första dagar i sin HÄLSOSMARTA-Makeover. Hon är även GLAD och TACKSAM över den fantastiskt uppbackning hon har fått av vänner, kollegor, familj och bekanta. -"Det är helt fantastiskt att jag samtidigt som jag fokuserar på att lära mig leva HÄLSOSMART kan inspirera och engagera så mycket andra personer till att tänka på hälsan och röra på sig, säger Monica."

Prioritering och fokus har för Monica inneburit att lägga tid på att promenera. 

Hon har jobbat på bra och hittat utrymme för promenader varje dag. Som så många andra brottas Monica med det "dåliga samvetet" över att göra något för sin egen skull när det samtidigt finns mycket annat som pockar på hennes uppmärksamhet.Vi pratade kring detta och Monica sa att hennes nästa viktiga fokus är att jobba med att inte ha dåligt samvete när hon gör andra saker än att jobba. Vår uppgift här är att ge Monica fler mental verktyg. 

Som en sann strateg och inspiratör har Monica köpt in stegräknare till sin personal så nu är hela kontoret på väg att bli HÄLSOSMARTARE. Detta är sann personalvård när den är som bäst, hon ger sitt team inspiration för hälsan och även glädje att göra något tillsammans. Det stöttar varandra och ökar därmed allas möjlighet att må bättre.


Kostdataprogram Monica har börjat med att registrera allt hon äter, dricker och i hur stor utsträckning hon rör på sig i vårt kostdataprogram. Vi kommer att summera och se hur Monicas kostintag ser ut och utifrån det ge henne tips och råd som passar just henne. Nästa vecka kommer hon att få svar hur det ser ut. Vi kommer att gå igenom närmare på intag av vitaminer och mineraler samt självklart också balansen mellan fett, kolhydrater och proteiner. Utifrån det får hon kostråd som passar just henne.

Monica ska på semester till Prag och vill då utmana sig själv att njuta av lite av det goda, att kunna ta ett glas vin eller en godbit. Kort och gott lära sig att bra ta en och vara nöjd med det. Monica uppskattar de sms hon får morgon och kväll av oss. Hon känner att de stärker och peppar henne mycket. Vi kommer att ge Monica extra peppande och inspirerande sms under dagarna hon är i Prag.Josefi & UlrikaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...