2 april 2013

TRÄNA HEMMA - GRATIS OCH EFFEKTIVT!

Träna med träningsprogram
Känner du att du "borde" köpa dig ett gymkort, men tycker att du inte har tid att ta dig till gymet? Eller tycker du kanske att det inte är vidare värst roligt att trängas på gymmet med en massa testosteronstinna body-builders? Nu kan det ju vara riktigt trevligt att gå på gym och idag är det ofta en stor variation på dem som väljer att träna där, allt från "biffarna" till 80-åriga Bengt som vill stärka sin benmuskler lite. Det finns utrymme för alla.
Men ändå, kanske du säger. Lusten eller tiden finns inte.

Då kan du fixa ett "eget gym" hemma, helt i stil med den  HÄLSOSMARTA livsstilen. Om du är kost- och träningsintresserad är chansen stor att du redan har ett antal tidningar som berör ämnet hemma. I dessa brukar det finnas ett och annat träningsprogram. Leta fram alla som du tycker ser passande ut. Klipp ut dem ur tidningarna och lägg dem i plastfickor innan du sätter dem i en pärm eller någon annan typ av lämplig förvaring.
Bestäm dig sedan för att köra ett pass hemma 2 - 3 gånger i veckan eller som du tycker är lämpligt.
Plocka fram ett lämpligt pass vid varje tillfälle, eller kanske dra lott eller låt dem rotera i ordning.
Vill du kan du också klippa ur varje övning för sig och sortera dem efter träningsområde. Innan ett träningspass kan du bestämma vilka områden du vill träna (mage, rygg, lår, armar etc.) och helt enkelt "dra" några övningar slumpvis för att på så sätt få ihop att nytt och spännande pass varje gång. Att träna samma övningar gång på gång gör att kroppen vänjer sig vid dem och inte responderar på samma sätt. Genom att byta ut övningarna hela tiden får du bättre effektivitet och mer variation.

 

Ett annat tips är att gå in på YouTube och leta reda på instruktionsvideos. Det finns hur många som helst. Jag sökte på " träna hemma utan redskap" och hittade bland annat denna video. Samla ihop dem du tycker verkar intressanta och skapa dina egna spellistor. På så sätt får du också både variation och inspiration.

Det är bättre att avsätta 10 - 15 minuter flera gånger i veckan till träning än ingen träning alls. En del menar till och med att det blir större effekt av denna typ av träning än om du tränar längre pass.
Oavsett så är det en möjlighet för dig att kunna träna hemma när du själv tycker att det passar.

Inga ursäkter längre nu alltså ;-)!

Tipsa gärna om bra instruktionsvideos på YouTube, så kan vi dela med oss.

Ulrika

1 kommentar:

  1. Kör hårt hemma den som kan! Men det är betydligt lättare att "komma sig för" ifall man åker till gymmet. Avsätt tid! Det är det värt :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...