9 april 2013

PLÄTTBAKELSER (utan vetemjöl)

Plättbakelser

Lätt som en plätt och gott som bara den. Dessa plättar görs på ägg, grekisk yoghurt, fiberhusk, vaniljpulver och lite stevia. Till dem serverade jag grädde(latosfri) med hallon.
Perfekt som mellanmål eller dessert och som de äldre barnen lätt kan vara med och laga.
Receptet räcker till 5 -6 plättar eller kan också stekas som en rejäl pannkaka.

Gör så här:
1 ägg
1 msk grekisk yoghurt (creme fraiche går också bra)
1 knapp matsked fiberhusk
2 kryddmått vaniljpulver
ca 2-3 droppar stevia

Vispa ihop allt och stek som plättar i smör eller kokosolja.
Till plättarna vispade jag ihop vipsgrädde med hallon och stänkte i lite vaniljpulver. Lätt och gott att variera med olika smaksättningar.

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...