29 april 2013

HÄLSOSMARTA-MAKEOVER - Träff # 2 med Monica

Monica går igenom sina anteckningar
I går träffade vi Monica för andra gången hemma i hennes mysiga kök. Monica har nu deltagit i vår HÄLSOSMARTA-Makeover i två veckor. Hon har jobbat på mycket bra och känner redan av flera positiva hälsoeffekter. Inte minst, konstaterar både hon själv och hennes man, så har hon varit gladare. Flera vänner och kollegor har också kommenterat att hon ser gladare och piggare ut.
Dessutom har hon redan gått ner flera kilo - en trevlig bieffekt av att vara HÄLSOSMART.

HÄLSOSMARTA-Makeover går ut på att att hitta de områden som är viktiga för varje individ att förändra och förbättra för hälsans skull. Monica har börjat att arbeta med:

  • Motion: ökar på vardagsmotionen med hjälp av stegräknare, fortsätter att träna styrketräning och vattengympa samt går på några extra promenader i veckan.
  • Kost: vi har gjort en kostanalys och Monica jobbar på att äta mat med lägre GB (för minskade blodsockersvängningar och insulinpåslag) samt att öka energiintaget och fördela det jämnt över dagen för att få igång ämnesomsättningen.
  • Motivation: Monica jobbar mycket med att hitta de saboterande tankarna som får henne att missa fokus och avvika från sin plan. Hon får peppande SMS två gånger om dagen samt motiverande samtal en gång i veckan. Ska dessutom stärka sig med Peppkort som får henne att fokusera på det som hon mår bra av och vill uppnå.


Monica bjuder oss på en jättemumsig och helt i linje med HÄLSOSMARTAS koncept kaka - en så kallad "muggkaka".
Innehåller varken mjöl eller socker och bakas lätt i mikrovågsugnen.
Om du är nyfiken på innehåll och recept, så hittar du det här:
Jättegod var den!




 
Josefi hälsocoachar
Vi börjar samtalet med att konstatera att Monica har gjort stora framsteg på flera plan.
Hon känner sig nöjd själv. Allt har inte blivit som hon har planerat alla gånger - precis som det är i livet. Men för varje "utmaning" har hon gjort det bästa hon kan av situationen, vilket har visat sig bli riktigt bra i slutändan. Precis som det ska vara.

Fokus på nästa vecka blir att se till att inte Monica hamnar i den "motivations-svacka" som hon vet att hon kan hamna i efter ett par veckors framgång. Det är lätt att tro att man kan förlita sig på att man har koll på allt och inte behöver fortsätta att tänka på vad man äter och hur man tänker, vilket kan leda till att man "tappar bort sig". 
Vi fortsätter att stötta Monica på det sätt just hon behöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...