ENKLA OCH GODA CHOKLADHJÄRTAN
Recept:
2 dl hallon
2 dl riven kokos
En 86% chockladkaka
Skalet från en liten citron
1/2 dl pumpafrön
Gör så här:
Mixa hallonen och citronskalet till en len smet.
Riv chokladen på den grova delen på rivjärnet.
Häll ner hallonsmeten, den rivna chokladen, den rivna kokosen och pumpafröna i en kastrull. Värm på 4 av 9 under omrörning i några minuter tills chokladen har smält.
Jobba nu ut röran i de former som du valt, jag har hittat min favorit, det är 8 stycken hjärtan i en silikonform. Det är viktigt att det är en form som du kan böja och trycka på för att få ut hjärtarna eller chokladkakorna.
Ett tips är Silikonformar eller söta engångsformar i papper.
Ett tips är Silikonformar eller söta engångsformar i papper.
Lägg nu ner 2-3 tsk i en form, jobba ut degen så att hela formen blir täckt.
Lägg in formarna i frysen. Låt stå i ett dygn. Ta ut några minuter innan servering, försiktigt trycker du ut hjärtarna eller kakorna. Vill du ge bort i present var noga med att berätta att de förvaras i kyl och eller frys. De blir nämligen mjuka efter några minuter i rumstemperatur.
NJUT AV DITT HJÄRTA OCH AV STUNDEN
// Josefi
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar