8 februari 2012

VÅRA TANKAR OM DENNA BLOGG

På den här bloggen vill vi inspirera dig till att äta mat som ger dig energi och som du mår bra av. Maten vi äter påverkar oss mer än vi många gånger förstår och genom att göra kloka val som passar just dig kan du öka ditt välmående och förbättra din hälsa avsevärt.
Vi vill också få dig att tänka på andra saker som hör till ett hälsosamt liv så att du kan fundera på vad du kan använda dig av för att förhoppningsvis få uppleva mer energi och glädje . Det kan handla om motionsvanor, tankar, självkänsla och annat som påverka ditt liv och hur du mår.

Vi tror inte på krav och måsten och vill inte stå med pekpinnen och vifta. Det vi vill är att väcka din lust till att börja prova på alternativ, börja lyssna på din kropp och känna efter vad just du behöver för att må bra. Våra kroppar talar om för oss vad de behöver, både i form av kost, vila, motion osv. Det är bara det att vi inte alltid lyssnar eller förstår.

Att leva lite mer hälsosamt behöver inte innebära att alltid göra det rätta valen. Det är svårt nog idag bland alla valmöjligheter. Däremot hoppas vi att vi kan visa på alternativ som du känner att du faktiskt kan och vill prova. Det fina är att ganska snart när du börjar ta hand om dig själv, din kropp och din hälsa, så kommer du att vilja ha mer av den varan. Det kommer att bli lätt för dig att göra hälsosamma val – för att du vill och mår bra av det.

Vad som är ”bra” och vad som är ”dåligt” när det gäller kost och hälsa råder det ibland delade meningar om. Vi tror att det nödvändigtvis inte bara finns ”ett rätt”, utan att det till stor del handlar om dig och dina behov. Det vi önskar är att du själv ska känna vad du behöver och mår bra av.
Generellt tänker vi att socker och andra onödiga tillsatsämnen inte är så hälsosamma för oss. Med andra ord är det bra att sträva efter så ”ren mat” som möjligt. Ekologiska produkter är också att föredra så klart.
Men här gäller det att du hittar din nivå. Vad har du tid och råd med? Hur mycket kan och vill du investera i ditt välmående och din hälsa?

Även små förändringar och förbättringar i din kost kommer du att känna positiva effekter av. Börja hellre i liten skala och låt ditt nya och hälsosammare liv växa fram och bli en naturlig del i din vardag.

Vi vill också gärna ta del av dina tankar, åsikter, tips och erfarenheter. Dela dem gärna med oss!

Låt oss hjälpas åt att komma från sockerbotten till hälsotoppen!

3 kommentarer:

 1. Jag är glad att jag hittat hit, ni har precis samma filosofi när det gäller kosten som jag har försökt leva efter i två år! Har fått flera nya och bra tips, tack för det!

  SvaraRadera
 2. Kul att ha hittat hit. Dessa ämnen ligger mig varmt om hjärtat.
  Så jag tittar in igen..:) Kram från Maria

  SvaraRadera
 3. Grekland - och vi är glada att DU har hittat hit :-). Roligt att höra att vi delar samma matfilosofi. Dela gärna med dig av dina erfarenheter.

  Marias Hörna - Varmt välkommen hit! Du är så välkommen tillbaka. Kram

  Ulrika

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...