Här ser du mina socker- och vetemjölsfria kakor bakade på mandelmjöl. Suveränt goda och med lite lagom seghet och tuggmotstånd tack var kokos och gojibär. Det är enkla att baka och försvinnande goda.
Mandel- och kokoskakor:
100 g smör
2 tsk vanilj (ej med socker i)
2 dl mandelmjöl
2 dl riven kokos
2 msk kokossocker (torkade blommor från kokosblomman - från Renée Voltaire)
en knapp dl gojibär eller andra torkade bär eller frukt
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt och blanda det sedan med övriga ingredienser.
Blanda till en smidig deg med händerna.
Forma bollar och lägg på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca 10 min
Låt dig väl smaka! // Ulrika
JAMMI!
SvaraRaderaDe skall jag baka till fredagsmyset!
Kram <3
Vad kul, hoppas att ni kommer att tycker om dem. Här hemma blev kakorna en stor favorit och kära släkten fick också smaka och de var också nöjda. Återkom gärna med vad ni tyckte.
SvaraRaderaAllt gott
Josefi
Hej Josefi!
SvaraRaderaJag har bara en fråga: Hur många bollar gör du ut av degen?
Tacksam för svar!
Hej Rolle!
SvaraRaderaDet beror lite på hur stora du gör dem, men en 12 stycken tror jag kan vara rimligt.
Går det att få reda på ungefärligt kcal per gram tro? Var köper du mandelmjöl, i vanlig butik? Med vänlig hälsning, Anne-Charlotte
SvaraRaderaTyvärr Anne-Charlotte, så räknar jag aldrig på kalorier då jag tycker att det många gånger är missvisande. Säkert går det att göra det med tanke på att ingredienserna är givna, men jag har inte heller kunskapen att göra det.
SvaraRadera