15 februari 2012

NY STUDIE-NYPONPULVER KAN FÖREBYGGA HJÄRT-OCH KÄRLSJUKDOM

 NyponpulverEn ny Svensk studie från Lunds Universitet 
visar att nyponpulver kan förebygga hjärt-och kärlsjukdom.
Studien utfördes på en grupp överviktiga personer. De fick dricka en dryck som var baserade på nyponpulver. Det visade sig redan efter 6 veckor en sänkning på blodtycket och en sänkning på det farliga kolestrolet LDL i blodet. Läs mer på www.dn.seNyponpulvret har en hög faktor av antioxidant och fungerar antiinflammatoriskt. 


Nypon innehåller:
C-vitamin

Nypon har fler bra effekter:
Nypon sägs vara lika effektivt mot urinvägsinfektioner som tranbär. Genom det höga innehåll av fytokemikalier stärker nypon immunförsvaret och hjälper till att behålla våra celler unga. 
Vidare innehåller nypon även mycket folsyra som är särskilt bra för kvinnor som planerar att bli gravida.


Rekommendationen är två rågade teskedar nyponpulver per dag. Efter tycke och smak väljer du det som passar dig bäst, blanda ut i vatten, i mjölken, strö över gröten eller blanda i din mysli. För bästa resultat fördela intaget på vid två gånger per dag. 


Nyponpulver hittar du i hälsokostbutiker och även på nätet. Se till att köpa ett nyponpulver som är rent från ämnen som ex socker. 


Det sägs att ett enda nypon ger oss hela dagsbehovet av C-vitamin.Jag har inte prova nyponpulver ännu men har just skrivit upp det på inköpslistan.


Josefi 

2 kommentarer:

  1. Det brukar även finnas i vanliga mataffärer som säljer Risenta!

    SvaraRadera
  2. Tack för det tipset Fröken Grön! Ska titta nästa gång jag storhandlar om det finns i hälsokosthyllan.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...