15 januari 2014

FÖRBERED DIG INFÖR SOCKERUTMANINGEN

Nu är det bara några dagar kvar tills vår Sockerutmaning startar. Se till att förbereda dig själv och din omgivning på bästa möjliga sätt. Om du  misstänker att det kan bli några tuffa dagar till att börja med (vilket det inte alls behöver bli - det kan variera väldigt), så kanske du mentalt behöver förbereda dig på att det kan bli så.
Om det bli lite tufft till att börja med (huvudvärk, koncentrationssvårigheter, trötthet mm.) så brukar de två första dagarna vara värst. Därefter brukar det vända.

Om möjligt, se till att du kan ta det lite lugnare under utmaningens första dagar. Boka inte in för mycket och se till att du har bra med utrymme för vila och återhämtning.

Se också till att du har rätt förutsättningar genom att rensa bort alla frestelser du kan ha hemma i kyl, frys och skafferi. Ge bort, släng eller ställ undan så att det inte kommer att kunna fresta dig under utmaningens 14 dagar. Att passa på att äta upp allt innan utmaningen för att "bli av med det" är ingen bra idé.

Berätta för personer i din omgivning att du ska vara med på denna utmaning och vara helt sockerfri under 14 dagar. Be dem att respektera detta och att inte truga och utsätta dig för frestelser i onödan. Kanske kan du dessutom få med dig flera personer i din närhet på utmaningen, så kan ni stötta varandra.

Snart kör vi!
Känner du dig redo?

Följ Sockerutmaningen på Facebook!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...