16 januari 2014

RENA KROPPEN MED ATT BYTA UT KAFFET

Jag blir taggad och vill nu inspirera och peppa dig till att byta ut ditt kaffe drickande mot en rad olika goda drycker som är bra och renande för kroppen och som ett STORT plus ger DIG mer energi. Tillslut behöver du inte dricka ditt kaffe för att bli pigg och komma på banan igen. Utan du får energi av att dricka dessa goda och hälsosamma drycker i sig.
Som med allt annat så är kaffe bra för en del personer och mindre bra för andra. Studier har visat att någon kopp kaffe om dagen är bra för vår hälsa. Detta inlägg är till för dig som vill bli inspirerad till att trappa ner på ditt kaffedrickande.Mina HÄLSOMSARTA tips för att sluta och eller dra ner på kaffe är.

  • Citronvatten är gott och renande. 
  • Ingefära te är också gott, renande och även stärkande. 
  • Grön smootihe grona-smoothies-fulla-med-vitaminer är full med klorofyll som stärker din kropp ända in i cellerna. Som piggar upp och gör stor skillnad för din hälsa och din energi. 
  • Spirulina är en alg som innehåller mycket vitaminer, protin och även klorofyll, som just renar kroppen på gifter. Beställ och eller läs om superfruit-spirulina-pulver . Själv använder jag Spirulina i mina gröna smoothisar 1-2 gånger i veckan. 
  • Kokosolja är underbart gott och minskar suget för socker men även suget efter kaffe. En tesked i tet eller varför inte i en kopp varmt vatten. 
  • Vid super sug efter kaffe och känslan av att jag klarar inte att sluta tvärt utan måste trappa ner. Då är mitt tips att köpa små koppar och dricka en lite kopp 1-2 gånger om dagen. Tänk att du halverar ditt intag på ditt dagliga kaffe intag. Om du vanligt vis dricker 6 stora koppar, kan du börja med att dricka 3 små osv. Tips är att röra ner en tesked kokosolja. 
        Andra tips 
  • Mental ställer du dig in på under hur lång tid du ska rena kroppen och byta ut och eller sluta med kaffe. Den mentala delen är VIKTIG för dig som vill lyckas bra och må gott under tiden. 
  • Tiden skriv ner i din almanacka under  hur lång tid du ska " byta ut kaffet" 1 vecka eller 2 veckor. Ställ dig själv frågan - Hur många veckor behöver jag ha för att det ska bli bra för mig? 

Exempel på ett Schema 
Morgon, 
Drick ett glas citronvatten. Koka upp vatten som du låter svalan något, droppa sedan i citronen. 
Drick sedan en kopp ingefära te som du kokar själv. Skiva ner ca 7 skivor ingefära och koka upp under ca 5 minuter på hög värme. Det som blir över häller du ner i en termos och tar med till jobbet. 

Drick även en skön grön smoothie som din frukost ( med 1-2 kokta ägg till) 

Förmiddag, 
Drick en kopp ingefära te, och eventuellt en kopp med varmt vatten med kokosolja i. 

Lunch:  
Drick gärna en kopp grönt eller rött te som du gillar och eller ett glas citronvatten. 
Jag gillar Pukka tet www.iforma.se Pukka-te

Eftermiddag: 
Drick en kopp ingefära te och kom i håg att njuta av den goda och välgörande koppen. 

Kväll: 
Drick gärna en kopp Pukka te och eller ingefära te. 


Kom i håg att känna efter vad som blir bra för din mage. Vi alla tål olika mycket av citron och ingefära, alltså våra magar klarar olika mycket. Så du själv ansvarar för att känna efter vad som blir bäst för just dig. OBS Ingefära te ger en ökad energi i kroppen och för dem som är känsliga så är min rekommendation att inte dricka det innan ni går och lägger er. Utan kanske dricka sista koppen vid 19 tiden. 


Varmt lycka till 

Josefi 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...