13 januari 2014

MUMMADRYCK MED GURKMEJA

Mummadryck med gurkmeja
Gurkmeja är en suverän krydda - ger både en vacker färg och dessutom är den en av de mest antiinflammatoriska livsmedlen vi har. Gurkmeja klarar av både virus och bakterier. Den har visat sig vara lika effektiv som Prozac vid depression, kunna lindra reumatism och sänker blodsockret vid diabetes - för att bara nämna några av gurkmejans hälsofördelar.

Gurkmejan ingår i curry, men är i sig ganska smaklös. En del strör lite över frukostyoghurten och andra ser till att blanda i riset eller köttgrytan så snart det går.
Här är ett annat sätt att få i sig gurkmeja. En Mummadryck som är mjuk, krämig och både söt och kryddig på en och samma gång.
Du som tycker om en lite "tjockare" och krämigare konsistens och smak kan välja kokosmjölk som bas, själv föredrar jag mandelmjölk. Självklart går det lika bra att experimentera med andra mjölksorter också.

Du behöver:
2½ dl kokosmjölk, mandelmjölk eller annan mjölk
½ tsk gurkmeja
½ tsk kanel
1 krm nejlika
en knivsudd cayennepeppar
honung, Stevia SweetDrops eller annat sötningsmedel som föredras

Gör så här:
Häll upp mjölken i en kastrull och värm på medelvärme samtidigt som du vispar ner samtliga kryddor och smakar av med det sötningsmedel du väljer.
Häll upp i glas eller mugg och njut.

2 kommentarer:

  1. Gurkmeja är onekligen en intressant krydda, jag tror att vi kommer att få se mycket intressant forskning runt detta framöver.

    SvaraRadera
  2. Ja visst är den spännande Mia. Det finns redan mycket forskning på just gurkmeja som visar på dess positiva effekter, och mer blir det säkert. /Ulrika

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...