5 mars 2012

KOKOSOLJA - KAN ANVÄNDAS TILL MYCKET

HEMLIGHETEN BAKOM KOKOSFETTETS NÄRINGSRIKEDOM
 ÄR LAURINSYTAN


KOKSOLJANS RIKEDOM

Färskt kokosnötsköttet pressas, sedan centifiugeras det för att separera oljan. Genom denna kallpressning, utan tillsatser och kemikalier eller härdning så bevaras alla näringsämnen och fettsyror.

Kokosoljan innehåller omkring 92 procent mättat fett. Bra eller dåligt? Det har diskuterats mycket om det och vi har fått lära om, det är bra för oss. Självklart i måttliga mängder som med allt annat. Kokosfettet har visat sig vara det i särklass mest hälsosamma fettet och har ett av det näringsmässigt bästa födoämnen. Kokosolja innehåller bland annat mineraler, vitaminer och antioxidanten, även vitamin E. Oljan innehåller laurin- kapryl- och myristinsyra, som stärker kroppens immunförsvar. 
Oljan är även virus och bakteriehämmande läs mer på aftonbladet.se

Katarina Johansson är naturläkare, livsstilscoach och författare. Hon  berättar att kokosnötoljans mättade fetter består till största delen av hälsosamma medellånga fettkedjor. Dessa fettsyror menar hon är en mycket viktig form av fett och speciellt för immunförsvar, energiproduktion och muskelarbete. Läs mer på sund.nu .

Vill du ha det rena och den hälsosamma kokosoljan med det nyttiga kokosfettet, ska du leta i hälsokostaffären och eller på hälsokosthyllan i mataffären. Fetterna i denna kokosolja är inte härdade och innehåller heller inga transfetter. 

Dessa kokosoljor hittar du på mataffären, hälsokost och närbutiker.

     


Koksoljan kan bland annat användas mot torr hud, som ansiktskräm, bodylotion, sminkborttagning,behandling av olka hudproblem som solbränd hud, till matlagning och bakning. 

Själv använder jag kokosoljan i kaffet. Det är min favorit just nu. Efter jag har hällt upp kaffet så rör jag ner en tesked olja och det smakar gott, är nyttigt och när jag dricker kaffet blir jag len om läpparna. 


Josefi

4 kommentarer:

 1. Jag använder också kokosolja, men främst Cocosas. Har den i smoothie, i hudoljor samt ibland i te (skall försöka dricka mer te med kokosolja). Undrar om du har den med eller utan smak i kaffet?
  Hälsningar
  Maria

  SvaraRadera
 2. Hej Maria!
  Jag använder kokosoljan med smak i mitt kaffe eller te - för jag gillar smaken av kokos. Det är med andra ord en smaksak ;-).

  SvaraRadera
 3. Tack för ett jätteintressant inlägg! Det där var precis allt jag behövde veta om kokosoljan. Får nog gå till affären och köpa mig en burk idag och prova. Ha det fint i vårvädret!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej !

   Vad kul att du känner inspiration av det du läser här på Ulrikas och min blogg. Gillar du kokos så kommer du att få en ny favorit i kokosoljan.

   Önskar dig en fin dag
   Josefi

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...