2 mars 2012

KOKOSBOLLAR MED CHOKLAD OCH KAFFE


Choklad, framför allt den mörka chokladen och kakao är nyttigt - och gott. Mörk choklad är full av antioxidanter och har visat sig ha positiva effekter på hjärt- och kärlsjukdomar för att nämna några av de fördelar som har kunnat påvisas. Inte minst innehåller choklad ämnen liknande de i antidepressiv medicin. Chokladen höjer våra nivåer av serotonin, som är en av de signalsubstanser som reglerar vår sinnesstämning och därmed faktiskt kan få oss att känna oss lyckliga.

Huruvida du kommer att bli lyckligare av mina kokosbollar med choklad vågar jag inte garantera, men nog piggare det upp med lite choklad ibland. Jag har utgått från mitt tidigare recept på kokosbollar som du kan läsa om HÄR och sedan tillsatt mörk choklad och kaffe.

Det här behövs:
2 dl riven kokos
1 d dadlar (torkade)
2 msk kokosolja
2 rutor mörk choklad
ca 3 msk starkt kaffe
lite vanlijpulver
välj med fördel ekologisk produkter

Gör så här:
Häll upp varmt kaffe i en mugg och bryt chokladen i småbitar och blanda ned. Mixa samma övriga ingredienserna i en mixer/matberedare eller med mixerstav, utom kaffet/chokladen. 
Blanda ner kaffet och chokladen och blanda ihop till en lagom fast konsistens. Forma lagom stora bollar. Ställ kallt en stund. Ät sedan och njut.
// Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...