15 mars 2012

KOKOSBOLLAR MED EN TWIST AV CITRON


Jag fortsätter att experimentera fram olika varianter och smaksättningar på godis/fika-tilltugg - som självklart inte innehåller socker eller vetemjöl. 
Den här gången vill jag få till en lite syrlig och fräsch smak och valde att använda mig av citron i kombination med kokos. De smakerna gifte sig fint.

För att göra dessa kokosbollar behöver du:
2 ekologiska citroner (ett måste att de är ekologiska eftersom du ska använda dig av skalet också)
drygt 3 msk kokosolja
2 dl riven kokos
1 dl kokosmjöl
4 msk agavesirap

Rulla i:
kokosflingor
kokossocker

Gör så här:
Riv skalet på citronerna och häll rivet i en bunke. Pressa ner saften av båda citronerna i samma bunke. Häll i övriga ingredienser och knåda ihop till en jämn och smidig deg.
När du använder dig av kokosmjöl blir degen lite mer "kompakt" och smidig. Om du vill ha lite mer tuggmotstånd kan du använda dig enbart av riven kokos.
Om degen blir för torr, späd med lite vatten tills du får en bra konsistens.
Forma lagom stora bollar och rulla i riven kokos eller kokossocker.
Förvara i kylskåp.

Ulrika

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag har en fundering på det här med kokosmjöl och även mandelmjöl är det något man måste köpa eller går det att mixa vanliga mandlar till ett mjöl och samma sak med kokos?

    SvaraRadera
  2. Hej Catharina! Jag har den senaste tiden köpt både kokos- och mandelmjöl i min ICA-butik. Annars finns det att köpa på hälsokosten eller att beställa på nätet.
    Jag har inte själv provat att köra mandel eller kokos i mixern, men det ska gå att göra eget mjöl på det sättet.
    Både kokos- och mandelmjöl är rätt dyrt, så det gäller att hushålla med det och hellre satsa på gott med kvalitet än med kvantitet.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...