27 mars 2012

MINDRE POLLENALLERGI UTAN VETEMJÖL

Är du pollenallergiker? Reagerar du framför allt på björkpollen?
Då är mitt råd till dig att helt utesluta vetemjöl under några veckor för att se om du blir bättre. Det är nämligen så att vetemjöl är en så kallad korsallergen med björk, vilket innebär att den som är allergisk mot björk ofta också är allergisk mot vetemjöl. Dessa två kan då tillsammans öka din allergiska reaktion.

Själv har jag inte haft några problem alls med björkpollen sedan jag slutade med vetemjöl för några år sedan. Jag är bevisligen också allergisk mot just vetemjöl. Tidigare har jag sedan barnsben reagerat med kliiga och rinnande ögon så gott som varje år. Utan vetemjöl har jag sluppit de besvären.

För att ytterligare stärka ditt imunförsvar och minska eventuella allergiska reaktioner kan du boosta kroppen med en extra dos C-vitamin.

3 kommentarer:

 1. Jag borde och jag vill verkligen avstå vetemjöl, men det är så svårt! Pasta och bakverk är en piece of cake att undvika, men brödet är mer eller mindre omöjligt.
  Jag har allergier, uppblåst mage, illaluktande och hård/lös avföring, rinnande ögon känner mig ofta trött. Trots att jag vet att detta förmodligen beror på mjölk och vetemjöl så kan jag typ inte sluta äta det. Har försökt i kortare perioder, men jag inbillar mig att livet blir mycket tråkigare utan dessa två livsmedel. Har ni något tips?

  SvaraRadera
 2. Du kan!!!
  Och du kommer att tycka att det är så mycket värt det när du känner hur mycket bättre du kommer att må - ökad livskvalitet och hälsa.
  Inspireras av LCHF kosten som innehåller mycket grönsaker och goda fetter, så får du massor med tips på vad du kan äta istället.
  Jag tänkte som du i början - vad ska jag ersätta mackorna med?
  Nu saknar jag dem inte över huvudtaget.

  SvaraRadera
 3. Jag hittade din blogg nu och det här var intressant!

  Som pollenallergiker gav jag mitt hopp till D-vitamin i år men det hjälpte tyvärr inte. På kostrådgivarutbildningen fick jag tips om extra Omega 3 samt D-vitamin och även undvika citronsyra (E330). Nu fick jag läsa detta och då jag undviker vetemjöl kanske det finns ett hopp om förbättring nästa år?

  /Heléne

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...