18 mars 2012

LÄSKIG FAKTA

Att läsk inte riktigt är hälsosamt för oss, det tror jag att de flesta är på det klara med. Men hur ohälsosamt det faktiskt är att dricka läsk visar sig tydligare i och med att ny forskning presenteras.

Vi dricker mycket läsk. En genomsnittlig 18-åring dricker drygt 70 liter på ett år. De som konsumerar mest ligger på ett snitt på närmare 200 liter och år.

Vi vet redan att läsken ger frätskador på tänderna och att den höga sockerkonsumtionen inte är bra för oss. Nu visar ny forskning dessutom att personer som drack en liter läsk om dagen under en sexmånadersperiod fördubblade mängden fett i lever och bukhåla under den här perioden. Detta gör att levern inte längre klarar av att på samma sätt fungera som kroppens rensningsorgan, vilket gör att vi riskerar att drabbas av en rad följdsjukdomar.

Läsk tillför inga som helst nyttiga näringsämnen till din kropp, så ur hälsosynpunkt bör du definitivt avstå läsk för att istället dricka vatten framför allt, frukt-/grönsaksjuice och till och med något glas vin ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...