10 mars 2012

Tänk Dig Smal - distanskurs för dig som vill sluta banta och få ett sunt förhållande till mat

Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT, så heter min distanskurs som nu har sin femte uppstart den 2 april.
Men kan man verkligen tänka sig smal?!?!?
Nej självklart hjälper det inte att bara tänka:
- Bli smal, bli smal, bli smal....

De här KBT-kursen handlar mycket riktigt om dina tankar. Det är dina tankar som påverkar ditt beteende. Det sättet som du beter dig på skapar dina känslor och dina känslor i sin tur gör att du får nya tankar. Om du börjar tänka negativa och icke stödjande tankar, så får du ett negativt beteende som får dig att må ännu sämre. Den onda cirkeln är igång. Om du dessutom hör till dem som använder mat för att "ta hand om" dina känslor så har du problem med dina matvanor och ditt ätbeteende.
Du är inte ensam om detta.

Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT lär dig att:

  • Uppmärksamma de tankar som får dig att må dåligt och äta.
  • Hjälper dig med vanor och struktur som minskar onödigt känsloätande.
  • Hjälper dig att successivt bygga upp nya, hälsosamma och fungerande vanor -  som fungerar både nu och i framtiden.
  • Du får möjlighet att diskutera dina tankar med övriga gruppmedlemmar på vår gemensamma blogg.
  • Du som vill väljer en diet att följa under perioden för att maximera din viktminskning. Du kan också välja att följa bloggen utan att följa en diet. Enbart genom att förändra ditt tanke och handlingsmönster kommer du att gå ner i vikt om du väger för mycket.
Många av de som går och har gått denna kurs har bantat tidigare - många gånger. Men de har aldrig lyckats. Problemet är att när du följer en diet, vilken som helst, så kommer du att gå ner i vikt så länge du följer dieten. Så fort du återgår till dina normala matvanor så kommer du att gå upp igen - ofta mer än innan du startade.
Men när de går denna kurs märker de skillnad ganska omgående. 
Tankar och handlingar stärker dem och de får upp ögonen för hur deras ätbeteende ser ut. När du gör det, först då kan du förändra det. Du får ett bestående resultat.

Vill du också en gång för alla sluta upp med att banta, jaga kalorier och känna dig missnöjd med din vikt eller ditt förhållande till mat? Då kan 12 veckor tillsammans med andra kursdeltagare i Tänk Dig Smal - gå ner i vikt med KBT vara det som får dig att banta för sista gången och få dig att få ett sunt och hållbart förhållande till mat för all framtid.

Nästa kursstart börjar 2 april och vi håller på till 24 juni. Läs mer om kursens innehåll, upplägg och vad tidigare kursdeltagare har tyckt om den HÄR.

Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...