6 mars 2012

HEMMAGJORD TRANBÄRS OCH KOKOSMÜSLIE



Under en lägre period har jag tänkt att det måste vara bättre att göra sin egen müslie och då ha möjligheten att välja alla ingredienserna helt själv. Det finns många goda blandningar i affären men själv upplever jag att det är svårt att hitta müslie utan någon tillsats och eller socker. Om jag kan så väljer jag helst produkter utan tillsatser då jag mår bättre av de.

Det finns flera plus med att sin egen müslie. 

Det är kul att experimentera fram sin egen favorit müslie.
Det går fort.
Du får själv välja vilka smaker som du ska välja.
Du kan välja de ingredienserna som just du mår bra av att äta.
Det blir i längden billigare.
Det är enkelt.
Det luktar gott.

Här är ett förslag på en hemmagjord müslie. Använd de ingredienser som du tycker om och mår bra av.

Recept:


3 dl Mandlar
2 dl solrosfrön
2 dl riven kokos
3,5 dl råg flingor
1,5 dl torkade tranbär
0,5 dl russin
3 msk olivolja 


Du kan byta ut tranbären mot ex gojibär. 


Om du vill kan det även tillsätta med en smak som passar dig bra exempelvis kanel, kardemumma, ingefära eller vanilj. 


Gör så här:
Häll ner 3-4 matskedar olivolja i en stekpanna och häll där efter ner mandlarna och solrosfröna. Rosta dem tills de har fått lite färg, så mycket som du själv vill ha. Sedan häller du i resten av ingredienserna och rör om. 


Severa på en gång. Nu luktar det gott och är lite varmt du får en känsla av nybakt, fast det i själva verket är en varm hemmagjord müslie du har serverat.


Josefi 

2 kommentarer:

  1. MUMS! Det där är något jag laga ihop i helgen då en vän kommer över på frukost. Kommer säkert att bli kalasgott!

    SvaraRadera
  2. Smaklig måltid - eller kanske frukost, ska vi säga ;-).!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...