1 mars 2012

SOCKRA DIG TILL HJÄRTPROBLEM

En ny svensk studie visar (återigen) att det inte är fettet i maten vi ska vara rädda för, utan sockret. Det anmärkningsvärda i denna studie var att man denna gång fann bevis för att det de facto är sockret som även kan påverka våra hjärtan negativt. Det som vi tidigare har anklagat fettet för att göra. Personer med hjärtproblem har i många år fått rådet att äta fettsnålt och fiberrikt. En kosthållning som för många tragiskt nog har fått precis motsatta effekten om det var hälsa som var målet.

Studien har genomförts vid Lunds universitet, och ansvarig för studien har Emily Sonestedt, doktor i medicinsk vetenskap varit. Hon konstaterar att:
- Det är lite förvånande. Det verkar som om det är viktigare att undvika socker än fett.

Alla vi som har följt kostdebatten i flera år och som insett att ett ökat intag av fett och en minskning av kolhydrater har tydligt insett att det är sockret som är den stora boven när det handlar om ohälsa och välfärdssjukdomar.

Tittar in hos Kostdoktorn och ser dessa bilder på den personlige tränaren Drew Manning:


Han har under 6 månader ätit amerikansk skräpmat och druckit söta drycker. Så här blir resultatet. Nu ska han jobba sig tillbaka till sin forna vältränade kropp genom att börja äta bra igen. Lycka till! //Ulrika

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...