28 mars 2012

BÖR VI DRICKA MJÖLK?


En intressant debatt på "Efter tio" med Malou von Sivers som handlar om huruvida mjölken är nyttig för oss eller inte.
Det har visat sig att mjölk och mjölkpulver kan orsaka/öka bland annat prostatacancer och diabetes hos barn.
Just mjölkpulver, som finns i pulversoppor, glass mm. har visat sig orsaka förändringar som visat indikationer på att det kan ge ökad diabetes.
Remautikerförbundet ger gärna rekommendationen till reumatiker att se över sin mjölkkonsumtion och gärna minska den för att minska de reumatiska problemen.

Fler och fler studier visar på att vi reagerar allt mer på mjölk och mjölkprodukter.
Mjölk, liksom socker och vetemjöl räknas som de tre "vita och onödiga" produkterna som inte har ingått i vår kosthållning från början. Dessa tre produkter främjar alla tre inflammatoriska tillstånd i kroppen. Vi är olika känsliga för dem, men om du har problem med olika typer av inflammationer, ont i magen, brist på energi och dåligt immunförsvar kan det absolut vara idé att prova med att utesluta en eller flera av dessa produkter ur kosten en period för att se om det gör någon skillnad.

Lyssna gärna på den intressanta debatten hos Malou. Mycket bra och intressant med kunniga personer.

Se inslaget från "Efter tio" HÄR (klicka).
Ulrika

2 kommentarer:

  1. Brukar titta in här litet nu och då och läsa dina åsikter, tankar osv....
    Har du tänkt på hur mycket "skräp" människan får i sig via kosmetikan? Den borde synas litet mera än vad som görs. Den vägen påverkas kroppen också väldigt mycket, inte bara via maten.

    mvh Karin

    SvaraRadera
  2. Men visst har jag tänkt på det. Jag försöker själv att köpa och använda så mycket ekologisk produkter jag kan och hittar när det gäller rengöring och skönhetsvård. Att jag/vi inte skriver om det här på bloggen är för att vi här inriktar oss på hälsa genom kosten . Jag personligen känner att jag inte har tillräckligt med kunskap om det kemiska innehållet och dess påverkan i kosmetikan för att sprida offentligt till andra - men jag propagerar gärna för ekologiskt på alla plan till alla :-).

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...