20 mars 2012

KOKOSBOLLAR MED VANILJROSTADE PUMPAFRÖN


Denna nyttiga boll kan du ta som mellanmål, till kaffet och även äta som snacks.







KOKOSBOLLAR MED VANILJROSTADE PUMPAFRÖN

Recept:
2 dl Pumpafrö
1,5 dl Solrosfrö
3 dl Riven kokos
25 st Plommon
3 tsk Vanilj ( ren vanilj utan socker)
1-2 msk Olivolja. 
3 msk Kokosolja 

Gör så här:
Rosta pumpa frönen och solrosfröna i en stekpanna i ca 4 min på hög värme 6-7 av 9. Rosta med olivoljan och 2 tsk vanilj. Rör om och ha koll, pumpafrönen kan poppa lite så var försiktig. Låt svalan några minuter. 
Häll ner koksflingorna och resten av vaniljen. Häll ner pumpafröna och solrosfröna. 
Klipp ner plommonen i små bitar. Rör om. 
Nu tar du i kokosoljan pröva dig fram med hur mycket just du vill ha.
Nu knådar du och jobbar intensivt med röran för att få ihop massan till bollar. 

Tycker du bättre om exempelvis kanel eller kardemumma så är det bara att byta ut mot din favoritkrydda. Prova dig fram. Det tar en stund innan degen blir fast och bollarna kan rullas. 

Varmt lycka till med dina bollar. 


// Josefi 

1 kommentar:

  1. Tack för en fin blogg som jag gärna återkommer till. Jag vill testa många av era recept! Men jag vill be er att läsa in er på vad raw food egentligen innebär då jag ser att ni använder set som etikett för vissa av era recept. Rostade frön är INTE raw food, då de ju är upphettade till mer än 42 grader (ett av kriterierna för raw food) Vänliga hälsningar Sara

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...