17 maj 2012

ÄPPEL- OCH KANELMANDLAR


ENKELT OCH GOTT
FÖR DEM SOM GILLAR 
MANDLAR,KANEL OCH ÄPPLE





En av mina favoritfrön är mandeln. När och om mitt blodsocker sjunker brukar jag ta en näve mandlar. Jag tycker att det är gott och effektiv då blodsockret snabbt blir balanserat igen. En eller två påsar mandlar finns alltid i mitt skafferi och en liten påse brukar ligga i handväskan. Jag är alltid redo för några mandlar.


Har du hittat det frö eller nöt som du mår bäst av?
Vad brukar du äta för att höja blodsockernivån igen? 
Vilket är din favorit frö och eller nöt? 
Har du tänkt på vad denna innehåller och om det är just något i din favorit som din kropp behöver? 


RECEPT PÅ ÄPPEL OCH KANELMANDLAR
2 dl    mandlar
2 msk kokosolja
1 msk kanelkrydda
1 stort rivet äpple 

Gör så här:

Riv äpplet på den grova delen på rivgärnet. Blanda ner kanelen och mandlarna, rör om ordentligt. Sprid ut kokosoljan på mitten av en plåt, häll sedan över mandelröran.

Låt grädda i 10-15 min på 180 grader. 
Rör om ca 2 gånger och ta ut mandlarna, när du tycker att de fått färgen som passar dig. 
Låt svalan i några minuter och servera på ett fat, skål eller varför inte ta med i ett folie paket under långpromenaden. 

// Josefi 


2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...