24 maj 2012

FRÖIGT KNÄCKEBRÖD

Fröigt Knäckebröd


Vi tar gärna emot tips av er läsare på hälsosamma och goda recept som vi kan  lägga ut här på bloggen. Ju fler vi är som hjälper till med att sprida goda idéer som främjar hälsa och välmående, desto bättre.
Ulrika Hedman hörde av sig med ett recept på Fröigt Knäckebröd.
Jag provbakade och provåt och blev helt såld - liksom resten av familjen som åt och njöt.
Här är receptet:
Fröigt Knäckebröd
2 1/2 dl majsmjöl
   1/2 dl solrosfrön
   1/2 dl pumpakärnor
   1/2 dl sesamfrön
   1/2 dl linfrön
   1/2 dl olivolja
2 1/2 dl varmt vatten
flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienserna utom saltet. Platta ut degen tunt på plåt med bakplåtspapper, sätt gärna en plastpåse på handen så går det lättare. Strö över flingsaltet. Grädda brödet 1 tim.

Jag tror att det går att variera smaksättning med olika örter och kryddor dessutom. Knäckebrödet är gott att äta bara som det är, med en klick smör/bregott eller med lite färskost. Säkert gott att dippa i guacamole eller andra röror dessutom.

Ulrika





5 kommentarer:

  1. Låter riktigt smarrigt. Tror du man kan ersätta majsmjölet med mandelmjöl?
    Eva

    SvaraRadera
  2. Det låter inte alls omöjligt Eva. Jag funderar på att testa kokosmjöl också. Tror att det kan gå och variera en hel del. Får nog lite olika smak och konsistens, men det kan vara kul att test. Meddela gärna om du provar med mandelmjölet.

    SvaraRadera
  3. Undrar om det funkar med fullkorns dinkelmjöl i stället. Majsmjöl är snabba kolhydrater!

    SvaraRadera
  4. Det här var jättegott och lättbakat dessutom :), Tack. //Siv

    SvaraRadera
  5. Hej! Jag smaksatte en sats med torkad timjan och vitlökpulver och en sats med grovmalen svartpeppar och rosmarin! Vart otroligt gott med lite färskost till fredagsmyset! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...